ישן 30-03-2011, 16:17   #1
ronimagen
משתמש טרי

ברירת מחדל ספידומטר תקוע מעיד על גיר הרוס?

שלום,
ברשותי מכונית יונדאי אלנטרה מודל 2004 עם כ-78000 ק"מ. המכונית עברה באחרונה מספר תיקונים כולל החלפת ציריה (לאחר שנשמעו דפיקות בעת סיבוב ההגה), החלפת תפוח הגה ובלמים ובמוסך אמרו שהיא תקינה. לאחר יומיים היא עברה טסט (לפני כשלושה שבועות).
לפני כשבועיים, במהלך נסיעה, הפסיק מד המהירות לעבוד ונפל למהירות 0. התעלמתי מהבעיה. לפני כשבוע, שוב במהלך נסיעה, נדלקה נורית אזהרה "בדוק מנוע". לקחתי אותה למוסך ואמרו לי שהגיר הרוס והוא גרם גם לפגיעה במד המהירות וגם לנורית האזהרה. הם הראו לי גלגל שיניים שחוק מחובר למוט וטענו שנשחק עקב הגיר. יש לציין שהמכונית השמיעה רעשים בעת נסיעה בעליות קשות וכן דפיקות. כעת, לאחר הבדיקה במוסך, הרכב משמיע רעש גם בעת נסיעה במישור כאשר הרכב נבלם (ללא לחיצה על הבלם). זה מעין זמזום שעולה בטון שלו ככל שהמהירות גבוהה יותר אך לא נשמע בהאצה.
האם לדעתכם המוסך גרם לנזק בעת הבדיקה? האם מד מהירות אכן יכול להיפגע בגלל גיר הרוס? האם נורית "בדוק מנוע", שעל פי ספר הרכב קשורה למערכת הפליטה, יכולה להידלק כתוצאה בגיר הרוס?
רוני
ronimagen לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 31-03-2011, 14:31   #2
כהן דורון
מקצוען רכב

הסמל האישי שלכהן דורון

ברירת מחדל יתכן מצב

יתכן מצב ש"גיר שנטחן" גורם לשבבי מתכת להדבק לחישן ולמנוע את פעולתו (לא רואה את השיניים) המלצתי היא לחזור למוסך שטיפל לבדיקה ואם הנזק נוצר בסמוך למועד החלפת הציריה יש מצב לשיפוי מטעם המוסך שטיפל. אפשר לפנות לבוררות באיגוד המוסכים או משרד התחבורה.
כהן דורון לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 16-04-2011, 11:54   #3
ronimagen
משתמש טרי

ברירת מחדל המשך טיפול

תודה על התשובה.
בינתיים הספקתי לקחת את הרכב למוסך. בוצעה החלפה של הדיפרנציאל. הוצג לי מיסב הרוס שגרם לשינוי בזווית הדיפרנציאל וכך נגרם הנזק לגלגל השיניים של הספידומטר. הרעשים נעלמו פרט לזמזום שנשמע בעת עזיבת דוושת הגז. במוסך לא הצליחו להפסיק את הזמזום ואמרו שרק שיפוץ גיר כנראה יעלים אותו סופית. כרגע אני מתלבט אם לשפץ או לא. שילמתי על הטיפול כ-1500 שקלים, שיופחתו לי אם אמשיך בשיפוץ גיר במוסך הזה
רוני.
ישן 16-04-2011, 12:19   #4
רפי לין
בעל האתר, מקצוען רכב

הסמל האישי שלרפי לין

ברירת מחדל שיפוץ תיבת ההילוכים (גיר)

המוסך מתנהג בהגינות יפה בכך שאם תעשה שיפוץ מלא של תיבת ההילוכים (אוטומטית או ידנית?)
הוא יקזז לך את מחיר התיקון שבוצע לראשונה מהסכום הכללי של שיפוץ מלא.
כעת אתה צריך להחליט אם הזמזום הזה מפריע לך או לא ואם לא יתפתח ממנו נזק נלווה נוסף ואז
להחליט אם לבצע השיפוץ או להמתין.
בברכה - רפי לין
ישן 16-04-2011, 20:41   #5
כהן דורון
מקצוען רכב

הסמל האישי שלכהן דורון

ברירת מחדל מוסך הגון

"שירה" של ממסרה או דיפרנציאל בעזיבת דוושה מעידה על שחיקה מוגברת ולעיתים איכול של שכבת הצימנוט (מתכת מוקשחת) של משטחי המגע בין גלגלי השיניים. אישית הייתי מחבק את הצעת המוסך בשתי ידיים אם בכוונתי היתה להמשיך להחזיק ברכב הזה. אבל זה נתון לשיקולך בלבד.

יש גם אפשרות לטפל עם תוספי שמן למיניהם, לדעתי פחות מומלץ.
ישן 17-04-2011, 09:39   #6
ronimagen
משתמש טרי

ברירת מחדל שיפוץ תיבת ההילוכים

אכן מוסך הגון ואין לי תלונות כלפיו. התיבה היא אוטומטית, הזמזום לא מפריע לי אבל אני חושש מנזק נוסף. אם ה"שירה" נובעת מנזק פנימי בגיר, איך יתכן והיא החלה מיד עם היציאה מהמוסך (מהבדיקה הראשונית בה הוצא לראשונה גלגל השיניים של הספידומטר ולא נעשה טיפול)?
ישן 18-04-2011, 05:56   #7
כהן דורון
מקצוען רכב

הסמל האישי שלכהן דורון

ברירת מחדל סינדרום הביצה והתרנגולת

תמיד מתעוררת השאלה מה קדם למה? גלגל השיניים של הספידומטר לוקח את התנועה שלו ממכלול הדיפרנציאל כך שבעייה בדיפרנציאל קדמה לנזק של הספידומטר. הוספת תוסף משתיק רעשים למכלול הדיפרנציאל אמנם לא תפתור את הבעייה אבל תוכיח או תשלול את מיקום הבעייה.
ישן 01-05-2011, 00:39   #8
ronimagen
משתמש טרי

ברירת מחדל הגיר הוחלף, הזמזום נשאר!

החלטתי להמשיך עם הטיפול בגיר כדי להיפטר מהזמזום. רכב מליסינג עם רעשים בגיר לא יכול להימכר בהרבה ולכן החלטתי ללכת על שיפוץ כדי שאוכל למכור אותו בעוד מספר שנים. לאחר יומיים במוסך התקשרתי והודיעו לי שהגיר הוחלף אבל הזמזום נשאר. הרכב עדיין במוסך. אעדכן אותכם בהמשך.

בנוגע לגלגל השיניים של הספידומטר. במוסך הראו לי שהוא נשחק. בנוסף, המיסב של הדיפרנציאל היה הרוס: כל הפלסטיקים המפרידים בין הכדורים נשברו, ומשקל הכדורים (שירדו כולם לתחתית הדיפרנציאל) גרם לזווית במיקום של הדיפרנציאל. אני מניח שזה מה שגרם לשחיקה של גלגל השיניים של הספידומטר.
תגובה

Tags
גיר, נורית אזהרה, מד מהירות, ספידומטר

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא